12 Ağustos 2008 Salı

Sah-i Bilvanis hz Sohbeti

Tabii adap çok önemlidir. Adap o kadar önemli ki tarikata o kadar çok etkisi oluyor ki.Şeyh Alaaddin kaddasallahusırrahulaleyn Şah-ı Haznenin oğlu, çok güzel bir tarifi var.Adabı anahtara benzetmiş.

Kilit, anahtarın bir dişi fazla olsa kilidi açmıyor. Bir dişi eksikse gene açmıyor.İlla anahtarlar kilidin dişlerini birbirini tutacak ki kilit açılsın.

Nakşibendi tarikatının da yine adabı öyle.Bir dişi fazla yaparsanız yine kilidi açamazsınız.Bir dişi az olursa yine kilidi açamazsınız. İlla ve illa muhakkak ki kilitle anahtarın dişleri tutması şarttır ki o anahtar açılsın.

Onun için adap çok önemlidir. Evvela Allah’ın şeriatı. Resulullahın sallallahualeyhivesellem sünneti. Sonra tarika-ı alinin adabı ve edebidir.


Özellikle size söylüyorum. Adabın birincisi.Mürşidimizin, Mürşidi olan Şeyh Seyyid Muhammed Raşid kaddasallahusırrahulaleyn, hazretleri, Gavs kaddasallahusırrahulaleyn hazretleri bulunduğu yer neresidir menzildir.Evvela bir kardeş olarak ben bütün sofilerin gelen Seyda-i Molla Abdulbaki kaddasallahusırrahulaleyn hazretlerinin tüm sofilerine (Şahımız kendi şeyhinin ismini vermiştir.) izinleri var.

Her zaman Menzil’i, Gavsın merkadını, sultanın merkadını ziyaret etmesinde serbesttir.Hiç birisi izin istemeden her zaman her an Gavs’ı, Sultan’ı ziyaret edebilirler.

Yani bu Seyda-i Molla Abdulbaki kaddasallahusırrahulaleyn hazretlerinin tüm sofilerine tamamen serbesttir.


Her hangi bir Mürşid-i Kamili, Bir Allah dostunu, bir ulamayı görürseniz gene Seyda-i Molla Abdulbaki kaddasallahusırrahulaleyn hazretlerinin tüm sofilerine Serbestir, istediğini ziyaret edebilir, istediğinin hatmesine girer, istediğininde teveccühüne girebilir.

Eğer Erkekseniz. Rabıtanızı yapın isterseniz bin tane Mürşid-i Kamil’in huzuruna gidin hiçbir şey olmaz. Yeter ki o cesareti kendinizde görün, yeter ki kendinize güvenin, Muhabbetinizi arttırın. İnsanın muhabbeti olduktan sonra insan kendi şeyhine bağlı olduktan sonra kesinlikle binlerce Mürşid-i Kamilin huzuruna gitse hiçbir şey olmaz. Hiç endişeniz olmasın.

Sultan hazretleri kaddasallahusırrahulaleyn hiçbir sofisine bir ambargo getirmemiştir.Hiçbir sohbetinde dememiştir ki Gavs’ın sofileri bir şeyhi ziyaret etmeyin.Mürşid-i Kamili ziyaret etmeyin dememiştir.Neden Lavra ( çünkü) Sultan kendinden emindi. Lavra Sultanın sofileri yüzbinlerce Mürşid-i Kamil görse zerre kalbi oynamazdı. Lavra kendinden emindi.

Emin olan insan hiçbir mümine ambargo getirmez. Onun için Rabıtanızı yapın. İstediği kişiyi ziyaret edebilirsiniz. İstediğinizin teveccühüne girebilirsiniz, istediğin hatmesinede girebilirsiniz. Hiçbir engel yoktur. Olması da mümkün değildir. Yeter ki rabıtanız sıkı olsun. Yeter ki aşkınız olsun. Yeter ki muhabbetiniz olsun.


Yeter ki teslimatınız olsun. Teslimat olduktan sonra, hiçbir şey olmaz.

Hiç yorum yok: